14 Ekim 2009 Çarşamba

16 Mayıs 1901-15 Ekim 2009(Uruguay-Arjantin)

URUGUAY milli takımı 1930 yılında yapılan ilk dünya kupasına ev sahipliği yapmış ve ardından kupayıda 14 takımlı ilk dünya kupasında müzesine götürmüştü. Ondan sonra 2 kupa boyunca kendisine gelmeyen ülkelere bende gitmem deyip küsen Uruguay milli takımı kendisinden sonra düzenlenen 3.dünya kupasına katılmış ve o kupayıda müzesine götürerek 2 dünya kupası sahibi olmuştur.İlk uluslar arası mücadelesini kendi evinde montevideo'da 16 mayıs 1901'de Arjantine karşı oynamış ve uruguay'da geçen kayıtlara göre maç Uruguayın 5-0 üstünlüğüyle sonuçlanmış.Uruguay tarihinde ki en büyük mağlubiyetini de gene montevideo da 20 temmuz 1902 de Arjantin karşısın da 6-0 gibi bir hezimet yaşamış.şuana kadar dünya kupasına 10 kez katılmış güney amerika temsilcisi. Takımın kaptanlığını şuanda Fenerbahçe de forma giyen Diego Alfredo Lugano Moreno yapmaktadır. Takımın en önemli gol silahları ise Luiz Suarez ve Diego Forlan.Takımın başında şuanda Oscar Tabarez bulunmakta.


ARJANTİN milli takımı dünya kupasına katıldığı her zaman favoriler arasında gösterilmiş, dünya futboluna çok önemli futbolcular sunmuş bir milli takım. Takımın başında ki isim dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olarak gösterilen Diego Armando Maradona. Maradona arjantin ile dünya kupasını kaldırmış bir futbolcu ve oyun stili ile dünyayı kasıp kavurmuş birisi.Arjantin 14 kez katılmış dünya kupasına ve 2 defa müzesine götürmüş.Arjantin ilk uluslar arası maçını 16 mayıs 1901'de montevideo da yapmış ve Arjantinlilere göre o maç 3-2 arjantin üstünlüğüyle bitmiş.Ayrıca arjantin tarihinde ki en ağır yenilgilerinden bir tanesini de Uruguay dan tatmış ve 5-0 gibi ağır bir skorlar yenilmiş.Takımın kaptanlığını Liverpool oyuncusu Javier mascherano yapmakta. Arjantin müthiş derecede bol alternatifi olan hücum gücüyle dikkat çektiği gibi savunmasıyla da önde gelen milli takımlara göre sırıtıyor. Takımın başında Diego Armando Maradona bulunuyor.
ARJANTİN TANRISI DİEGO ARMANDO MARADONA




URUGUAYI 4 SENEDİR ÇALIŞTIRAN OSCAR TABAREZ




LUIS SUAREZ



LUGANO


FORLAN


LIONEL MESSI


PABLO AIMAR


KİLİTLERİN ADAMI
MARTİN PALERMO

Bu kadar bilgi verdim yorumlamadan geçemem. Bu maç Boca ruhu uyansın. Şili Ekvatoru yensin. Arjantin de Uruguayı yensin. Arjantin direkt olarak katılsın, Uruguay CONCACAF dan gelicek olan rakibini beklesin onu elesin gelsin. Ekvator sen otur oturduğun yerde. Maradona oynarken ben yoktum. Teknik direktörken bırakta zevkini çıkaralım.
İstatistiki verilere bakınca yarın ki maçta kan çıkma oranı Lugano ve mascheranonun birbirleriyle karşılaşıp karşılaşmamalarına bağlı. 108 yıllık bir rekabet böyle gergin bir maçta mapuslara düşürür. Adam öldürür. Lugano messiye vurur.masch onu vurur. Luganoda Emre aşığa yaptığı kafa sürtme hareketini yapar. Kısacası, yarın gece kan çıkar..

15 EKİM 2009 SAAT 01:00 URUGUAY-ARJANTİN (NTV-NTVSPOR ORTAK YAYIN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder