14 Ekim 2009 Çarşamba

Bugünün Önemi


Dünya kupası ön eleme maçlarında bugün son gün ve takımlar dünya kupasına katılabilme yolunda son maçlarını oynayacak. İşte bu günün önemli maçları.

Güney Amerika:

Brezilya-Venezuela
Şili-Ekvador
Uruguay-Arjantin

Güney amerikada ilk 3 kesinleşti fakat 4.lük ve 5.lik için 4 takımın kapışmasını izlemekteyiz. Gönlümüz tabi ki arjantin ve uruguaydan yana fakat işler öyle gitmeyebilir. Venezuela, ekvador ve urugayın puan kaybına brezilya galibiyetiyle cevap verirse arjantin ile birlikte dünya kupası bileti alabilir.Tabi CONCACAF'dan gelen rakibini yenmesi gerek. Ekvador'un galip gelmesi halinde Ekvatdor ben CONCACAF'ımı beklerim gerisini beni ilgilendirmez diyor, diğer karşılaşma sonuçları ne olursa olsun, 5. sırayı garantiliyor.Güney amerikada gerçekten bu sene işler çok karışık.

Kuzey-Orta Amerika:

El-Salvador-Honduras
Abd-Kosta Rika

CONCACAF' da bu kadar adı geçti bahsdelim. Amerika Birleşik Devletleri ile Meksika bileti aldı.Tobago ile el-salvadora'da geçmiş olsun dediler. Kaldı üçüncü ve dördüncü takımlar. Bir tarafta ülkesinde darbe ile uğraşan honduras, diger tarafta garantilemiş bir amerikayla karşılaşcak olan Kosta rika. Kosta rika şuanda 15 puanla 3. sırada. Honduras'ın puanıda 13 ve 4. sıradalar. Bu iki takımdan biri ya direk katılcak ya da güney amerika grup elemelerinden 5. olan takımla oynayacak.

Avrupa:

1.Grup
Portekiz-Malta
İsveç-Arnavutluk

Danimarkanın 1.çıktığı grupta herşey Portekizin ellerinde. Malta'da sorun yaşamazlarsa playoff oynamaya hak kazanıcaklar.

2.Grup
Yunanistan-lüksemburg
İsviçre-İsrail
Letonya-Moldova

İsviçre birinciliğini garantiledi israil ile kolasına maça çıkıyor. Fakat israil mucizeye çıkıyor. Hem isviçreyi deplasmanda yenicek. Beklediği şey ise, Lüksemburg'un böylesine kritik bir maçta deplasman da Yunanistanı yenmesi. İsviçreyi yenen Lüksemburg bunu yapar mı? Hayır.

3.Grup
Polonya-Slovakya
Çek Cumhuriyeti-Kuzey İrlanda
San Marino-Slovenya

Slovakya ilk 2'yi garantiledi ancak hemen arkasında ki Slovenya ile oynadığı maçlarda altta kalan taraf olduğundan ötürü ve Slovenyanın San Marino'yu havada, karada, suda yenceği kesin olduğu için Polonya deplasmanında mutlak galibiyet alması şart. Grubun Hayal kırıklığı Çek Cumhuriyeti de bence San Marinonun galibiyeti beklemektense okyanusda otobüs beklesin. Çünkü daha imkanlı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder