22 Kasım 2009 Pazar

Beşiktaş 3 - Daum 0


Bir derbi daha geldi geçti. Ancak sonucun bu şekilde olacağını hiç tahmin etmiyordum doğrusu. Sonuçtan ziyade, takımların performanslarının da böyle olacağını tahmin etmiyordum. Başlığı gördüğünüz de yenilginin faturasını Daum'a kesmiş diyerek sinirlenebilirsiniz, e' öyle değil mi abi?

Sezon başından beri, bu denli afallamış bir Fenerbahçe görmemiştim. Daum'un mekanik futbol anlayışı, Mustafa hocanın serbest savaşçı yönteminin üstesinden gelemeyince Fenerbahçe bu akşam 3-0 ile kurtuldu(!). Fark ettiniz mi bilmiyorum, Fenerbahçe futbolcuları maçta hiç öz yaratıcılıklarını kullanamadılar, adeta prangalanmış tutsaklar gibi görev yerlerini terk edemiyorlar Beşiktaş savunmasını şaşırtamıyorlardı. Buna karşılık Beşiktaş'ta ise Yusuf, Rüştü, Serdar, Ekrem, Sivok ve Fink gerçekten çok iyilerdi. Yusuf'un topu ileriye taşıdığı an çoğalan Beşiktaş, Fenerbahçe savunmasını pek kolay alt etti. Fenerbahçe'de hırs yoktu. Sanki kazanmaya gelmemişlerdi. Bu lafıma kızabilirsiniz ancak size bunu ispatlayacak bir pozisyon hatırlatmakta fayda var. Fink'in jeneriklik golünde İbrahim'in üzerine adet yerini bulsun diye giden Fenerbahçe'li oyuncular buna örnek olabilir.

Birde Gökhan'ın tartışmalı bir pozisyonu var. İbrahim'in arkadan yaptığı müdahale bariz penaltı bence. Fırat Aydunus bu pozisyonu görmedi. Ancak anlayamadığım Fenerbahçe'li futbolcular bu pozisyona itiraz dahi etmedi. Uyumasanıza arkadaşlar penaltınız yendi! Gel gelelim ki kendini batı yakasının atarlı(!) rapçilerinden zanneden Kazım, taçtan çevirdiği top için yardımcı hakeme küfür ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana çorbası?

Beşiktaş bugün hakettiği bir galibiyet aldı. Ancak Emre'nin sakatlanması bu olayı daha da kolaylaştırdı bence. Sezon başından beri derim Daum'un Alex'siz de bir taktik anlayışı edinmesi lazım. Neymiş efendim Alex oynamazsa takım kazanamazmış. O zaman Özer Hurmacı, Mehmet Topuz ve daha birçok yetenekli futbolcunun transferine ne gerek vardı? Birkaç yerde rastladım, kimisi faturayı kaleci Volkan'a kesmiş. Valla okuyucu, Volkan çok iyi bir maç çıkardı, R. Carlos ve Lugano gelen her Beşiktaş'lı hücum oyuncusuna kaleyi göstermeselerdi, bu maçın sonucu daha da farklı olabilirdi.

Dediğim gibi eğer Daum prangalarla futbolcuları bağlamayı kesip, biraz kendine güvenirse, Fenerbahçe kendini toparlayacaktır. Yoksa durum ya herro, ya merro'ya gelir.

Hasan Selman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder