15 Kasım 2009 Pazar

Herkesin Sevdiği Adam



Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, aşırı derecede yoğun bir insan olduğumdan dolayı futbol bilgisine ve insanlığına sonsuz derecede güvendiğim arkadaşım Hasan Selman arkadaşıma benle beraber bu blogta yazmaya başladığı için hoş geldin diyorum ve kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Nitekim kendisi de gelerek ilk adımını atmış olup bizlere Türkiye de herkesin sevdiği adam olan Harry Kewell' in kısa ama öz biyografisiyle geldi. Kendisine bu küçük ve narin blogum da bana yardımcı olacağı için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim ve sizi yazısıyla baş başa bırakıyorum.




Takip edenler bilirler, her transfer döneminde gazetelerin manşetlerinde İbrahimovic Fener'de, Messi Galatasaray'a gibi haberlerleri görüyoruz. Artık klüp sözcüleri bu haberlerle ilgili yalanlama bile yapmıyorlar. Hafız sen deli misin diyen yok anlayacağınız. İşte Harry Kewell'da Galatasaray'a gelirken bu tür haberler çıkmıştı. E tabi yalancı çoban hikayesi gibi inanmadık ama abi cidden geldi.

Avustralya'nın Marconi Stallions takımından yetişen ve 1995 senesinde Leeds United'a transfer olmuş olan Kewell, 8 sene boyunca bu takımda oynamıştır. Leeds United ile çıktığı 243 maçta, tam 175 gol atan Oz Büyücüsünü, 2003-2004 sezonunda Liverpool renklerine bağlamıştı. 1996'dan beri Avusturya Milli Takımı'nda görev alan Kewell, milli forma altında 42 maça çıkmış ve 13 gol atmıştır.

Liverpool'da sakatlıklarla boğuşan Kewell, 5 sene içerisinde 138 maça çıkma şansı bulabildi. 31 yaşındaki futbolcu, 2007-2008 senesinde takımı ile sözleşme yenilemeyerek Galatasaray ile anlaştı. Geldiği ilk günden beri, taraftarın sevgilisi olan Kewell, sarı kırmızılı formayla 62 maçta, 36 gol kaydetti. Sempatik tavırları ve rahat hareketleriyle taraftarı kendine bağlayan Avusturyalı'nın eşinin "adaya geri dön" baskılarına rağmen, kalmak istediği söyleniyor.

HASAN SELMAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder