10 Aralık 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Ve Geride Bıraktıkları



Dün ve bugün oynana maçlardan sonra şöyle bir özetlemeden geçersek ayıp olur. Dünden başlayalım.

Ronaldo'nun 32 metreden attığı gol bir kere Marsilya kalecisi Mandanda'ya çok ayıp çünkü 5.dakikada öyle gol atmak her takımın moralini alt üst eder. Bayern Münihin Butt'a kullandırdığı penaltıda aynı şekilde Buffon'a yapılmış bir ayıp oldu. Buffon'da zaten ondan sonra +3 daha yedi ve maç Juventusun İnter karşısında kendisini aşırı derecede kasmış olduğu ve maça yorgun çıktığı belirgin bir şekilde belli olduğu bu maçtan 1-4 ' lük yenilgiyle ayrıldı. Bayern'in attığı 4.golde Timoschuk'un topa vurduktan sonra topun gidişi izlemeye değer.
Dün gece bir 7 numara efsanesi uyandı. O formayı giyen mutlaka bir yerden çıkıp patlama yapıyorya, Owen formayı diriltti tekrardan ve deplasmanda Wolfsburg'a 3 tane sıkıştırdı ve Man U gruptan lider çıktı. Milan gene Zürih'i geçemedi ve maç 1-1 sonuçlandı. Bu sene asistleri ve penaltılarıyla(!) ünlü Ronaldinho skoru 1-1 e taşıyan golü attı ve Milanda gruptan 2. olarak çıkmayı başardı.
Dünün sürprizi, herkesi iddaa'da yatıran Atletico Madrid oldu. Evet maç üst bitecekti bunu hepimiz biliyorduk ama, ne Atletico'nun kendi evinde gol atamayacağını, nede üstüne 3 tane kaymak gibi gol yiyeceğini bilemedik. Chelsea'da Apoell'e 2-2 berabere kaldı ve böylece dünü güzel bir şekilde sonlandırmış olduk.

Gelelim bu geceye. Öncelikle Star tv'nin bu uygulaması cidden hoşuma gitti zira kanal bizi iki maçtanda mahrum bırakmadı. Messi'nin frikik golünde her ne kadar güzel gol desekde kalecinin hatasını görmezden gelemeyiz. 2-1 aldı maçı Barcelona ve çıktı gruptan lider olarak. İnter'de Balotelli'nin golü leziz ve gol bize yeni nesil topların sert gittiğinde ne kadar kötü kustuklarını gösterdi ve kalecini çok yürek burkan bir hataya zorladı. İnter'de Barcelonanın ardından grubu 2.sırada bitirdi.

Liverpool'un inanılmaz düşüşü gene devam ediyor. Ertem Şener dedi ki 300 milyon euro borcu varmış takımın. İyide bunu sahipleri düşünsün orası türkiye değil kardeşim orada futbolcu parasını çatır çatır alıyor ve ona sadece oynamak kalıyor. Bu kadar kötü gidişe rağmen Liverpool kop tribününün halen daha ısrarla "You Will Never Walk Alone" diye bağırması gerçekten saygı gösterilcek bir husus.

Gecenin bombasını en sona bıraktım. Çünkü bugün şampiyonlar liginde bir takımın kaderini bir türk kaleci 90+4'de attığı golle belirledi. Sinan Bolat, Türk mili takımı yedek kalecimiz yapılan ortaya çok şık bir kafa vuruşu yaparak Az Alkmaar'ın yarasına tuz bastı. Bu sayede Standar Liege avrupa ligine kaldı. Bu bana seneler evvel Palob'un uefa kupasında attığı son dakika golünü hatırlattı. Mazilere bakmak gerçekten güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder